Back Up – usluga koju na hrvatskom tržištu ekskluzivno nudi Intersat telekom

Primarna veza obično prolazi putem zemaljske mreže: bakrenih kabela u slučaju ADSL ili optičkih vlakana do najnaprednijih mreža koje prelaze cijelu zemlju i završavaju u posebnim centralama.

Iz centrala kasnije kreću veze koje povezuju pojedinačne korisnike. Najčešće štete su upravo one koje se tiču lokalnih linija i pri kvaru imaju tendenciju da se izolira jedan korisnik ili skupina.

Layer 1

Najraširenije trenutačno dostupne usluge Back Up-a oslanjaju se upravo na gore navedene zemaljske tehnologije: u takvom scenarijiu u slučaju kvara na korisničkoj mreži, aktivira se sekundarna veza, sa ili bez žica, koja se spaja u najbližu centralu. Međutim, ovaj tip rješenja se uvijek temelji na zemaljskoj infrastrukturi da bi funkcionirao. U slučaju pada primarne mreže, pada i back up mreža te postaje potpuno neučinkovita.

Jedina vrsta Back up-a koji može potpuno zaobići zemaljsku mrežu je satelitska infrastruktura: satelitski Back up je jedini koji može jamčiti potpunu neovisnost od zemaljske mreže. To inovativno rješenje, u mogućnosti je spriječiti velike ekonomske štete i bitan za sve aktivnosti koje zahtijevaju kontinuitet poslovanja sa 100% učinkom. Intersat telekom pruža uslugu posvećenu satelitskom back up-u, uvjetovano praćenjem statusa primarne veze iz minute u minutu i samostalno djelovanje u slučaju pada veza.

Layer 2

Nema onoga što tražite? Nema problema, slobodno nam pošaljite upit za ponudu!

Intersat

Intersat